Weet je graag

wat onze kindjes beleven
in Heppie Keppie?

Heppie Keppie kinderdagverblijf Tielt

Weet je wat

wat onze kindjes beleven
in Heppie Keppie?

Heppie Keppie kinderdagverblijf Tielt
Heppie Keppie kinderdagverblijf Tielt
Dikke knuffel

Een dag om te groeien, te bloeien en zichzelf te zijn

Tijdens de dag delen onze kindjes heel wat belevenissen die hen de kans geven om te groeien, te bloeien en zichzelf te zijn. Hun dag start met een gezellig onthaal waar ouders en kindjes met open armen worden ontvangen en ook tijd wordt gemaakt voor een babbel over hoe het met de kindjes gaat. Er wordt ijverig gespeeld, er wordt vers gekookt,… Kortom ons onthaal is al een eerste sfeer van onze tweede thuis.

Vaste breng- en haalmomenten

We verwachten al onze kindjes voor 8u30 in Heppie Keppie en dan maken we tijd vóór het kringmoment. Hierin starten we officieus onze dag met zang en dans. Er wordt ook meegegeven hoe het met iedereen gaat zodat elk van ons de dag met de juiste informatie kan starten. Op deze manier kunnen we elk kind zo individueel mogelijk begeleiden, wat een deel van onze visie is.

Vast ritme

De dag wordt afgewisseld met eetmomenten, badkamermomenten, spelmomenten, allemaal op een bepaald uur om een vast ritme te kunnen aanbieden.

We houden van een vast ritme in evenwicht met de persoonlijke aanpak. Een vast ritme om de kinderen herhaling te bieden. Herhaling geeft hen een houvast wat zorgt voor geborgenheid en veiligheid. Het geeft hen een mooie basis om de vrijheid te voelen zich te kunnen ontplooien.

Naast een vast ritme, blijven we alert voor de individuele aanpak. Het is belangrijk dat kindjes zich begrepen voelen. Vooral bij de baby’s volgen we hun eigen ritme en kijken we naar hun interesses en hun ontwikkeling om te bepalen wanneer en of ze slaap nodig hebben, of ze vroeger/later eten nodig hebben. Dit evenwicht zorgt voor structuur maar ook flexibiliteit. En dat brengt alleen maar het beste in ons en de kindjes naar boven.

Trappelen in de regen

De Heppie Keppie werking

Groepsmomenten

Lees meer

kindercrèche Tielt groepsmomenten samenhorigheid verbondenheid gezelligheid

Een tweede thuis

Lees meer

Ecologische aanpak en
biologische keuken

Lees meer

Dieren in Heppie Keppie

Lees meer

Seizoensfeesten

Lees meer

Lekkere biologische voeding in Heppie Keppie

Meebouwen aan hun kracht

Lees meer

vogelnestje

De Heppie Keppie werking

Groepsmomenten

Onze momenten zijn groepsmomenten om samenhorigheid, verbondenheid en gezelligheid voorop te stellen. We streven een huiselijke sfeer na en groepsmomenten horen hierbij.

Ecologische aanpak en biologische keuken

Om de natuur zo dicht mogelijk bij de kindjes te brengen, kiezen we voor een ecologische aanpak qua verzorging en koken we steeds biologisch, vers, seizoensgebonden en gezond! Kindjes worden hierin ook betrokken want ze zien ons in de keuken koken, we koken samen, er worden eieren geraapt. Ze krijgen het niet alleen aangeboden, ze beleven het mee.

Spel

Qua spel kiezen we voor een evenwicht tussen activiteiten en vrij spel. Activiteiten bieden we aan om hun leefwereld te verruimen door hen extra spelprikkels te geven. We kiezen een gevarieerd aanbod op maat van de kindjes en focussen ons op hun ervaring. We willen de kindjes laten ontdekken op een speelse manier zonder te sturen naar een product of resultaat.

Vrij spel is ideaal om hun fantasie te stimuleren. Ze leren omgaan met elkaar en verrijken hun interesses door zelf op zoek te gaan. Risicovol spel is hier een basis. We durven onze kindjes te laten ontdekken, bv. klimmen, maar houden hier steeds een veilig toezicht.

Buiten spelen is ook een belangrijk deel van onze visie. Ze gaan zo goed als elke dag naar buiten. De natuur is een grote speelvriend voor onze kindjes. Vuil worden hoort er bij. De tuin is ingericht om kindjes hun fantasie en spel de volle vrijheid te geven.

Meebouwen aan hun kracht

Gedurende onze dag worden kindjes sterk betrokken in wat we doen en geloven we in hun krachten. Betrokkenheid door ze het ritme uit te leggen, kleine taken te laten uitvoeren zoals was wegbrengen/borden aan tafel zetten/dingen naar de keuken te brengen/mee te helpen koken.

Op deze manier geven we hen de kans om zelfvertrouwen op te bouwen in wat ze kunnen ook al zijn ze nog zo klein. Ze zijn krachtig en kunnen veel als je gelooft in hun kunnen. Daarnaast laten we hen heel vrij in hun ontwikkeling in evenwicht met het bieden van veiligheid. Kindjes mogen zelf in hun stoel klimmen, de trap op gaan om te gaan slapen, hun schoenen/jas aan proberen doen.

We geven hen uitdagingen in hun zelfredzaamheid wat ook bijdraagt aan zelfvertrouwen en het ontwikkelen van hun eigen identiteit.

Dieren in Heppie Keppie

We geloven in ecologische en biologische producten om dichter bij de natuur te kunnen staan. Om die verbondenheid met de natuur te vergroten, kiezen we voor de aanwezigheid van dieren in Heppie Keppie. Ze zijn een deel van onze tweede thuis en zeer geliefd door onze kindjes.

Wij stellen jullie voor aan onze zusjes konijnen Heppie & Keppie. Geboren in hetzelfde nest en al van jonge leeftijd bij ons. Ze zijn gehecht aan elkaar en voelen zich helemaal bij ons thuis. Ze staan in de leefruimte dus de kindjes zien hen elke dag.

Daarnaast hebben we ook kippen in de tuin die voor onze verse eieren zorgen. Ze hebben hun eigen plek met huisje maar lopen ook graag eens vrij rond in de tuin.

De betrokkenheid met de kindjes is groot want er wordt geknuffeld, geaaid, ververst, eieren geraapt. Een ware belevenis en een bijdrage aan hun liefde voor dieren.

Een tweede thuis

Ons grootste doel is het aanbieden van een tweede thuis. Een familie zijn met jullie en de kindjes. We zien ze graag en omarmen hen met veel liefde en warmte zodat ze zichzelf kunnen zijn en open kunnen bloeien in een veilige en geborgen omgeving. Een oprecht, warm nest!

Een tweede thuis kan je nooit bereiken zonder goede band met de ouders en onderling bij de ouders. We willen een belangrijke partner zijn voor de ouders. Een luisterend oor, een respectvolle gesprekspartner, een steun,… Kortom een liefdevolle begeleider. Om die band te kunnen opbouwen, organiseren we ook onze seizoensfeesten, onze ouderavonden, onze uitstappen.

Seizoensfeesten

De seizoensfeesten horen bij onze visie. We geven per overgang een feest voor onze kindjes, ouders, familie, vrienden, waarin we onze kring maken om de liedjes en dansen te kunnen voorstellen die we ’s morgens steeds samen met de kindjes in de kring doen. We ronden af met een gezond, biologisch en vers hapje en drankje. Zo leren wij jullie beter kennen maar ook de ouders onderling scheppen een band.

 

lachen in Heppie Keppie
veel liefde bij kindercrèche in Tielt
Groepsfoto van het Heppie Keppie team
kinderverzorgsters bij Heppie Keppie
spelen met sleutels

Heppie Keppie in de pers